Bemutatkozás

Nyomtatás

 

Pszichológusi munkám alapját az képezi, hogy minden személyiség saját létezésének történetével rendelkezik, amely a mindennapi működését, gondolkodását, doro arpad1érzelmi átélését, cselekvését jelentős mértékben meghatározza. Minden ember rendelkezik azzal az erővel, amely a változás, a fejlődés, az önmegvalósítás útjára vezetheti. Ha lehetőség adódik a választásra, akkor az egyén ezt az utat választja. Időnként segítségre, támogatásra szorulhat az út megtalálásában.

A pszichológus szerepe az egzisztenciális én-keresés segítése. A szakember nem érthet jobban a klienséhez, mint ő maga. Csak társ lehet a problémamegoldásban, útkeresésben. Nem állhat elő saját „jó” megoldásokkal, mert azok az ő létezéstörténetéből adódnának. A kliens világészlelését, értelmezését kell megértenie ahhoz, hogy társa lehessen a változás elérésében. Ebben segíti a szakembert az ismeretanyaga, tapasztalata, empátiája, hitelessége és elfogadása. A változás elérése csak közös munkával valósítható meg.

A tartós viselkedés és gondolkodás változások kialakítására a kliens-centrikus és kognitív- viselkedésterápiás megközelítést tartom a leghatékonyabbnak. 

 

VÉGZETTSÉG
1992. Okleveles pszichológus. Újvidéki Egyetem, Bölcsészettudományi Kar
1993. European University For Peace Studies és az European Civic Center For Conflict Resolution, Harward Law School, Mediációs képzés
1994. Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola. Dyslexia prevenció és reedukáció módszertana
1996. Családterápiás képzés
2005. Semmelweis Egyetem, Doktori Iskola, Magatartástudomány, doktorjelölt
2006. Szinergia, Budapest. Science és projektmenedzsment tréning
2006. Szinergia, Budapest. Hazai és EU-s pályázati rendszerek, pályázatmenedzsment
2010. WIJE examiner (a WIJE kognitív képességek mérőteszt képzett alkalmazója)
2011. Gyermekkori szorongás kognitív viselkedésterápiája – (Coping Cat) - Vadaskert Alapítvány, Budapest, 
2011. Szorongós csoport vezetése kognitív-viselkedésterápiás program keretében – Vadaskert Alapítvány, Budapest,

 

Tuesday the 30th. Dóró Árpád pszichológus